Интериорен дизайн на еднофамилна жилищна сграда

Заглавие: Еднофамилна жилищна сграда
Локация: Варна
Проектирана част: 156 м2
Проекант: Мая Мишкова


Непретенциозна, изчистена и модерна визия с лек скандинавски привкус – това е заданието за проектиране на интериора на три етажната къща във Варна с изглед към морето.

Дневната, кухнята и трапезарията се намират на първия етаж и са решени като open space пространство. Цветовата гама е неутрална, като включва хармоничен контраст между графит, бяло и дървесно.

Една от особеностите, взети предвид при проектирането на интериора, е включването на конверторите за отопление в композиционното решение. За да се постигне визуалното им прикриване, без да се пречи на нормалното им функциониране, е предвидено използването на лазерно изрязани декоративни решетки, които не спират циркулацията на въздуха.

Ажурната визия на декоративните решетки се пренася в осветителните тела и столовете в трапезарията. Търсеният ефект е усещане за лекота, без наличието на обемни елементи, които да спират погледа.

Кухнята е решена в графит, а основната нотка лукс се усеща от използваният камък за плота, гърба на кухнята и секцията.

Вторият етаж е посветен на спалнята и детските стаи. Търсеният ефект в родителската спалня е постигането на уют, подпомагащ пълноценната почивка. Основна фокусна точка в помещението е леглото пред графитната стена, омекотена с акцентен тапет в розовата гама.

Единственото желание при проектирането на детската стая е тя да бъде „кукленска“. Това е постигнато с използването на розово-прасковените нюанси в мебелите, декоративните тапети с деликатни цветя и подбора на нежни акценти – картини и нощна лампа.

Третият етаж от жилищната сграда, пространството трябва да включва множество функции: кухненски бокс, арт студио, място за почивка с TV, работен кът. Освен това е необходимо да предоставя възможност за удобно използване на терасата за барбекю или посрещане на гости.

Тези функции са постигнати чрез внимателно зониране на разработеното пространство, като част от зоните се преплитат. За по-голяма гъвкавост е предвидено осветлението да е релсово, защотото позволява преместване и концентриране на светлината там, където е необходима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Този сайт използва бисквитки (cookies) за подобряване на неговата ефективност. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на бисквитките, съгласно нашата Политика за употреба на бисквитки. Научете повече. Разбрах

Във връзка с регламент 2016/679 приехме новаПолитика за поверителност - защита на личните данни. Научи повече