Advices

To feel cosy in your home your interior and furniture has to correspond to your personal taste and visions about beauty and comfort. We from  ENIKOM M  know how to help you and we are doing everything so you can get the best professional advise to make the best choice. 

 

18/10

Неръждаема стомана

 

Неръждаемата стоманa за битови нужди е популярна с названието 18/10, съдържаща до 18 % хром и 8-10 % никел. Съдържанието на хром определя устойчивостта ѝ към корозия, а добавеният никел позволява полиране до огледален блясък, подобрява корозоустойчивостта при високи температури и придава здравина. Този тип стомана често бива използвана за изработка на масови домакински съдове (тенджери, плата) и прибори.

Неръждаемата стомана е известен със своята способност да бъде защитена от корозия и ръжда. Мръсотията и прахта, обаче я поставят в риск.За щастие неръждаемата стомана реагира добре на почистване при определени правила.
1.Вода и кърпа-Редовно почистване може да бъде постигнато чрез използване на топла вода и кърпа. Това е най-малко рискованият вариант за почистване на неръждаема стомана. Подсушете с кърпа или плат, за да се попият водните петна.
2.Сапун или мек перилен препарат и кърпа-Сапунът и топлата вода,върши чудесна работа, без да вреди на неръждаема стомана. Уверете се, че повърхността е изплакната старателно,за да се предотврати оцветяване и опетняване.Използвайте суха кърпа,за да предотвратите водните петна причинени от минералите във водата.

Можете да се запознаете с оригиналните продукти на фирма Herdmar .

Pb

ОЛОВО

  Ако продуктите, направени от олово не се използват известно време на повърхността им се формира патина, която е атрактивна за повечето хора, а за други недопустима. Ако искате да запазите блясъка почиствайте с нормална интензивност.

Има 2 основни правила, които трябва да спазвате, когато се грижите за своя продукт изработен от олово:

1. Продуктите от олово НЕ се мият в миялна машина

2. Не оставяйте оставяйте за дълго хранителни продукти и напитки в своя продукт, защото оловото има пореста структура. Измивайте веднага след употреба и подсушавайте с мека кърпа.

3. Не поставяйте продуктите от олово върху котлони или на открит огън. Оловото е с много ниска температура на топене /232 градуса

Можете да намерите нашите предложения за изискан подарък - изделия от олово на фирма Artina

                                        ЕСТЕСТВЕНА КОЖА         

 Замърсяванията се разтварят и отстраняват с гъба, напоена с разтвор на сапунена вода или малко прозрачна течност за почистване на прозорци без наличието на алкохол. След това  непременно трябва да се втрие тънък слой препарат за поддържане на кожа. Не трябва на веднъж да обработвате големи повърхности, защото ефектът ще бъде образуване на петна. За почистване на петна (мастило, червило, мазнина) използвайте мека кърпа и специални препарати на водна основа за почистване на естествена кожа. В никакъв случай не използвайте препарати съдържащи примеси от алкохол или ацетон. С помощта на мека кърпа или дунапренена гъба с леки кръгови движения от вън на вътре почистете петното. Не сушете принудително кожата с горещ въздух или излагайки я на слънце.   

    

ЕКО КОЖА

 Попийте веднага зацапания участък. След това отстранете остатъците от петното посредством чист и мокър парцал или гъба, използвайки вода и мек сапун с внимателни кръгообразни движения за да не нарушите структурата на кожата. Изплакнете с чиста вода и парцал, подсушете и оставете да доизсъхне. Вникакъв случай не използвайте препарати съдържащи какъвто и да е разтворител, абразив или полираща вакса. При разливане на алкохол избършете веднага внимателно и почистете с чист мокър парцал и мек сапун. Подсушете мястото. Петната от химикалка са неизтриваеми, поради реакция на мастилото с изкуствените кожи, затова по-добре не се опитвайте да ги почистите, тъй като можете да повредите кожата.

      

ТЕКСТИЛ

 

  Най-добрият начин за почистването на тапицерията е тя да бъде сваляема. По този начин, ще можете да перете заедно всички нейни части и да избегнете появата на по-светли петна. Режимът за пране трябва да бъде максимално щадящ / до 30°С и без центрофуга/. Химичиското почистване на тапицерията е за предпочитане. В случайте когато тя не може да се сваля, е необходимо редовното и почистване с прахосмукачка и накрайник с мека четка . Ако случайно изцапате вашата гарнитура, то трябва да обработите петната незабавно. Течностите се попиват със суха и чиста памучна кърпа, а петната с твърда консистенция се изстъргват с плосък кухненски нож или лъжица. Остатъчните петна се третират с разтвор на течен сапун или течен препарат за съдове без наличието на избелващи вещества. Преди да пристъпите към третирането с препарати, първо се уверете на невидимо място върху тапицерията за ефекта върху текстила. След това  гъба  се намокря леко с разтвор на препарата и от края на петното с леко натискане се търка към средата /да не се употребява сила/ - така ще предотвратите уголемяването на петното. Получената мръсна пяна се отстранява с леко остъргване. Остатъчната вода се попива със суха бяла памучна кърпа. След изсъхване без натиск се изчетква с мека четка за мебели. След изпиране, материята се оставя винаги да изсъхне, но не в подгизнало състояние.