КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ БЪДЕЩИЯТ СИ ЛЮБИМ ДИВАН? СЪВЕТИ

Да намериш идеалния диван е не лека задача, защото меката мебел променя коренно усещането в дневната. Тапицираните мебели придават уют, независимо дали представляват традиционни английски дивани или са капитонирани тип „Честърфийлд”. Кожените дивани от своя страна изглеждат по-луксозно и елегантно. Разтягащите се дивани придават по-всекидневен вид на съответното помещение и се вписват в по-спортен начин на живот. Подходящи са за гости с преспиване, тъй като лесно се превръщат в удобно двуместно легло. Преди покупка на мека мебел Ви съветваме да си отговорите на следните въпроси: – От какъв размер диван имате нужда? В зависимост от големината на помещението, можете да разположите голям П-образен диван или малко двуместно канапе, идеално пасващо на малка дневна.

 

 

 

– С каква форма да бъде диванът? Много модерни са L-образните дивани, които могат да се разместват и да се превръщат от ляв в десен ъглов, като междувременно имат ракли за складиране на спално бельо, възглавници или одеяла.

 

 

– Каква тапицерия ще бъде най-подходяща за Вас? Това е доста важно, особено ако имате малки деца или домашни любимци. В този случай мъхестите, космати тапицерии не са добър избор, по-добре е да вземете кожена или плюшена тапицерия.

 

 

– Къде в стаята ще го разположите? Можете да го поставите в ъгъл или с него да оформите различни кътове на помещението, ползвайки го за естествена преграда. – Изберете дизайн, който си пасва с цялостния облик на дома Ви. Помнете, че диванът е място за почивка, когато се приберем уморени след тежък работен ден обикновено се разполагаме в любимата си поза и си почиваме, четем книга, или гледаме телевизия. Заложете на удобството, ако сте семейни е хубаво на него да можете да се разположите повече хора и на всеки да е удобно и приятно.